S harmoniko čez harmonijo treh dolin

Za projekti “S harmoniko na Triglav”, “S harmoniko po slovenski obali”, “S harmoniko skozi Postojnsko jamo”, “S harmoniko ob Kolpi” in “S harmoniko na Sedmera jezera” smo pretekli vikend izpeljali naš šesti glasbeni projekt »S harmoniko čez harmonijo treh dolin«. Čeprav je bil projekt planiran za celotna dva dni, smo ga bili zaradi vremenske napovedi primorani izpeljati v dnevu in pol.

V soboto, 8. 9. 2018, smo z udeleženci ter učenkami in učenci Glasbene šole BUČAR prispeli na Kmetijo Zavrtnik, ki se nahaja v občini Luče. Po krasnem sprejemu tamkajšnjih domačih smo imeli z udeleženci družabni večer, prepletem z glasbo, smehom in slovensko pesmijo.

V soboto zgodaj zjutraj smo se iz Robanovega kota (kmetije Knez) z instrumenti povzpeli na Strelovec ter se nato spustili do Klemenče jame, kjer smo pripravili kratek glasbeni program za vse obiskovalce koče na Klemenči jami. Zaigrali smo seveda že prej, tudi med potjo, saj naše učenke in učenci niso zdržali, da ne bi poprijeli za harmonike. Po dobrih dveh urah postanka na Klemenči jami smo pot nadaljevali v Logarsko dolino do slapa Rinka. Na Orlovem gnezdu pri slapu Rinka in nekoliko nižje pri Baru pod Slapom smo zopet pripravili glasbeni program in bili krasno sprejeti. To nam je dalo dodatno energijo, čeprav smo bili že malce utrujeni. Pot smo od tu z avtobusom nadaljevali do Kmetije Matk, kjer smo z zvokom harmonike in citer, na katere je zaigral Klemen Matk, zaključili naše dvodnevno glasbeno potepanje. Cilj tokratnega glasbenega projekta je bil osvojiti vse tri doline; Robanov kot, Logarsko dolino in Matkov kot ter v vsaki dolini zaigrati.