S harmoniko na Sedmera jezera

Zadnji avgustovski vikend smo se s članicami in člani Glasbenega društva Bučar odpravili na peti glasbeni projekt »S harmoniko na Sedmera jezera«. Za projekti »S harmoniko na Triglav«, »S harmoniko po obali«, »S harmoniko skozi Postojnsko jamo« in »S harmoniko ob Kolpi« je avgusta 2017 odmevalo po dolini triglavskih jezer.

Učenke in učenci Glasbene šole Bučar, so se na letošnji projekt pripravljali kar nekaj časa. Tako glasbeno kot tudi kondicijsko. Štirinajst dni pred projektom smo skupaj z ostalimi prijavljenimi udeleženci odšli na Begunjščico in Roblek, kjer so tudi odmevale harmonike. Letos smo za pesmi projekta izbrali Avsenikovo Iz Bohinja, saj je bil dvodnevni glasbeni pohod zaključen ob biseru gorenjske, Bohinjskem jezeru, in Slakovo, Vrh planin. Obe pesmi so udeleženci ves čas prepevali z glasbeniki, za spremljavo na trobenti pa je letos poskrbel tudi harmonikar Glasbene šole Bučar, Aleš Šuštaršič.

Iz Zadnjice smo se v soboto zjutraj odpravili proti Prehodavcem, kjer smo na Zasavski koči naredili daljši postanek in zaigrali ob prvem jezeru. Pot smo nadaljevali proti Koči pri triglavskih jezerih, in tam prenočili. Koča je bila polno zasedena, tako da zvečer plesa ob igranju naših učenk in učencev Glasbene šole Bučar ni manjkalo. Zgodaj zjutraj smo se s članicami in člani Glasbenega društva Bučar odpravili proti zadnjemu, Črnemu jezeru. Pot smo nadaljevali čez planino Viševnik, vse do Planine Jezero, in se nato preko Vogarja spustili do Bohinjskega jezera. Pri vseh sedmih jezerih so pele harmonike, kitare, trobenta in bariton. Udeležencem ostajajo lepi spomini in verjetno se že prav vsi veselijo novega projekta, katerega, če bo, vodja Glasbene šole Bučar, Simon, ni želel izdati.

Več fotografij si lahko ogledate s klikom na povezavo. Kliknite tukaj!