O projektih

Glasbena šola BUČAR v sodelovanju z Glasbenim društvom BUČAR, poleg glasbenega izobraževanja že štiri leta konec meseca avgusta organizira odmeven projekt. Namen projektov je spoznavanje, povezovanje in druženje učencev glasbene šole Bučar. Seveda pa s sodelovanjem oziroma udeležbo na projektih učenci prevzamejo tudi del odgovornosti, iz česar izhaja večja motivacija za samostojno vajo na inštrumentu skozi celo leto.

Vsi do sedaj izpeljani projekti so bili v prvi vrsti glasbeno zasnovani, poleg tega pa je bilo doseženo še veliko več. O projektih si preberite pod naslovi projektov, fotografije pa si lahko ogledate v galeriji slik.

Pričetki segajo v leto 2011. Namen glasbenih projektov je bil povezati posameznike, ki jih veseli igranje na diatonično harmoniko in izpeljati letno projekt, ki bo nekaj novega in še ne doseženega. Tako smo se v letu 2012 udeležili projekta Panonika harmonika, kjer so naše harmonikarice podirale rekord v največjem ženskem igranju na diatonično harmoniko.

Leta 2013 pa smo že izpeljali lasten projekt »S harmoniko na Triglav«, ki je bil za vse nepozaben in neponovljiv dogodek. V letu 2013 smo znova presegli meje in s harmonikami v okviru projekta »S harmoniko po slovenski obali« prehodili celotno slovensko obalo (42 km). V naslednjem letu smo skupaj s članicami in člani GD Bučar izpeljali nov projekt »S harmoniko skozi Postojnsko jamo«, v okviru katerega smo prehodili celoten jamski sistem največje podzemne katedrale na svetu. Leta 2016 pa smo se z instrumenti podali ob reki Kolpi in tako naš četrti projekt poimenovali »S harmoniko ob Kolpi«. Za vsak projekt je vodja Glasbene šole Bučar posnel tudi avtorsko skladbo.

V letu 2017 smo skupaj z Glasbenim društvom Bučar izpeljali poseben projekt “S harmoniko na Sedmera jezera”, s katerim smo se ob peti obletnici naših glasbenih dogodkov spomnili prvega, »S harmoniko na Triglav«.

Naslednje leto smo skupaj izpeljali naš glasbeni dogodek v treh dolinah, in sicer Robanovem kotu, Logarski dolini in Matkovem kotu ter projekt poimenovali “S harmoniko čez harmonijo treh dolin”. Naš naslednji glasbeni projekt pa je potekal v prelepem Prekmurju in na Goričkem. Cilj projekta je bil doseči tri države: Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo. To nam je v dveh dneh tudi uspelo. Projekt je nosil ime “S harmoniko po obrobju treh držav”.

Predzadnji glasbeni projekt smo izpeljali po Posočju in projekt poimenovali “S harmoniko po Posočju”. Kot vsi dosedanji glasbeni projekti, je trajal dva dni ter bil glasbeno in pohodniško zaznamovan. V njem smo povezali kar dve občini (Kobarid in Bovec) in osvojili Krn (2244 m) ter se sprehodili po Soški poti. Naš zadnji glasbeni projekt pa je potekal po Goriških Brdih in nosil ime, “S harmoniko po Goriških brdih”. Na njem smo izkusili in okusili vse lepote Goriških Brd.

Menu