Zborček GŠ Bučar v Planici skupaj z Avseniki

Učencem Glasbene šole Bučar se dogaja. V torek so s svojim otroškim pevskim zborčkom nastopali na najbolj odmevnem slovenskem odru tega leta, na slavnostni otvoritvi Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, Planica 2023 in to skupaj z Ansamblom Saša Avsenika. Izjemno so počaščeni, da so lahko poustvarjali veličastno Avsenikovo glasbo na njihov način.

V čast jim je, da so imeli priložnost sodelovati pri tako velikem projektu, na odru so stali z vrhunskimi slovenskimi glasbeniki in ostalimi ustvarjalci tega velikega projekta ter v svetu pustili svoj pečat.

Poleg tega so do danes predstavili že ogromno lepih sodelovanj, lani so namreč posneli venček s Čuki in priredili njihove Krokodilčke, Eno po domače, Greva gor v hribe in Hugota. Za venček so skupaj s člani skupine Čuki posneli tudi barvit videospot na protokolarnem posestvu Brdo pri Kranju. Pred tem so skladbo posneli z Rudijem Bučarjem, ansamblom Pogum, Lunca, Razgled, Boršt.

Vsako leto pripravijo zdaj že tradicionalen Večer harmonike in smeha, kjer je gostitelj Orkester harmonikarjev Bučar. Rdeča nit večera pa je prepletanje glasbe in stand-upa in tako se je na njihovem odru zvrstilo že veliko priznanih slovenskih glasbenikov in stand-up komikov.

Obožujejo pa tudi slovensko naravo, hribe, gibanje, zato se vsako leto peš podajo na dvodnevni pohod s harmonikami. Ker ga je ob lanski 10-letnici Glasbene šole Bučar zagodlo vreme, se letošnji prvi julijski vikend odpravljajo prav na sam vrh naše domovine, že drugič bodo s harmonikami osvojili očaka Triglava in njegovo lepoto počastili z glasbo.