5. Večer harmonike in smeha pušča za seboj nepozabne vtise

V nedeljo, 20. marca je dvorana četrtne skupnosti v Sostru pokala od energije, ki so jo med obiskovalce Večera harmonike in smeha ponesli člani orkestra harmonikarjev Bučar z gosti. Letošnja prireditev, ki je tokrat praznovala 5. obletnico, je bila posvečena Sloveniji, naši lepi domovini. V Glasbeni šoli Bučar naklonjenost naši prečudoviti deželi s svojimi glasbeni projekti izkazujejo že 10 let.

Obiskovalce je že sam pogled na odrsko sceno popeljal na rdečo nit dogodka. Vse se je prelivalo v barvah slovenske zastave, od bele do modre in do rdeče. Majice gostitelja večera, orkestra harmonikarjev Bučar, pa je krasil Triglav, ki se je razvil iz note. Kreativa je bila izdelana posebej za 5. obletnico Večera harmonike in smeha ter za 10. obletnico delovanja Glasbene šole Bučar.

Na koncertu je bila glasba kljub narodnozabavni tematiki, precej raznolika. Slišali smo vse, od umirjenih ponarodelih skladb, največjih narodnozabavnih uspešnic, do Kreslinove Z Goričkega v Piran. Seveda vse na diatonično harmoniko, v priredbah orkestra harmonikarjev Bučar, za katere poskrbi njihov vodja, Simon Bučar.

Orkester harmonikarjev Bučar je v goste povabil ansamble Boršt, Razgled, Lunca, Aktual, Rudija Poljanška, Borisa Kopitarja, Mira Klinca in njegovega Klobasekovega Pepija, patra Janeza Ferleža ter atraktivne plesalke šole Irskega plesa, katere so dokazale, da se tudi po irsko da zaplesati na skladbo Na Golici. Nastopili so tudi ostali učenci Glasbene šole Bučar, s samostojnimi točkami pa se predstavili tisti učenci glasbene šole, ki svoje znanje že uporabljajo v svojih zasedbah. To so Grega Maren in Teja Keber z avtorskima skladbama, ansambel Zavriskej in Osvajalci ter harmonikarica Lana Doblekar, baritonist Aleš Šuštaršič in kitarist Sebastjan Kužnik. Večer je seveda popestril tudi Simon s svojimi glasbenimi prijatelji. Pomembno vlogo so skozi celoten večer imeli fantje na spremljevalnih instrumentih, Gašper Anžič na bas kitari in baritonu, Jaka Janc na ritem kitari in Matjaž Ogrin na bobnih.

V zabavno celoto je večer povezal stand up komik Gašper Bergant, ki se je povabilu na koncert z veseljem odzval. Ob že skoraj ponarodeli Borisovi skladbi Žametne vrtnice so najmlajši harmonikarji Glasbene šole Bučar vsem ženskam v dvorani podelili rožice, ki so jih ustvarili učenci 2. razredov OŠ Sostro, z njihovimi učiteljicami.

V vlogi povezovalke programa je bila odlična Tanja Vidic Goršak, ki z gostitelji večera sodeluje že od samega začetka in skozi napovedi je bilo čutiti kako dobro se razumejo.

Zares krasen je bil ta slovenski večer, poln smeha, petja in vriskanja. Pozitivno energijo je čutiti še danes, in tudi hvaležnost publike, da so pripravili nekaj tako velikega, kar se v tem delu našega glavnega mesta zgodi le, ko zaigrajo učenke in učenci Glasbene šole Bučar, s svojimi glasbenimi prijatelji. Simon Bučar je za konec napovedal letošnji 10. glasbeni projekt s harmonikami, ki bo ob prav tako 10. obletnici delovanja glasbene šole Bučar usmerjen na sam vrh naše domovine. S harmonikami se bodo podali na 2864 m visok Triglav. Izzivov in idej jim ne zmanjka, in ravno to jih vodi do posebnih uspehov in eden izmed njih je bil zagotovo tudi peti Večer harmonike in smeha.