Glasbena šola Bučar s Čuki posnela največje uspešnice

Glasbena šola Bučar je s svojimi učenci in mentorji izdala nov videospot. Po zavidljivih sodelovanjih z mnogimi uspešnimi glasbeniki in glasbenimi zasedbami, so bili ob 10. obletnici svojega obstoja še kanček drznejši in za sodelovanje prosili kar popularno skupino Čuki.

Skupaj so posneli Uspešnice Čukov, ki so povezane v simpatičen venček. Sestavljajo ga skladbe Greva gor v hribe, Hugo, Krokodilčki in Ena po domače. S temi skladbami so predstavili vse instrumente, ki jih v Glasbeni šoli Bučar poučujejo. Tako slišimo klavir, kitaro, bas kitaro, bobne, flavto, bariton in diatonično harmoniko. Poleg instrumentov pa so se nekateri otroci povezali tudi v pevski zborček. Izbor pesmi je skrbno izbran, saj vse te 4 skladbe letos praznuje posebne obletnice. Greva gor v hribe 15-letnico, Hugo in Krokodilčki 20-letnico in Ena po domače 20-letnico. S tem so uspešnice zrelih let dobile svež pridih.

Projekt je zahteval ogromno priprav, idej in usklajevanj, a trud je zdaj poplačan. Po snemanju avdia v Studiu Fono, je produkcijska ekipa Neovisuals po skrbno načrtovanem scenariju in izbrani stilski podobi posnela videospot na prestižni lokaciji Parka Brdo pri Kranju. Stilsko podobo je načrtovala kostumografinja Vesna Mirtelj, scenarij je ideja Simona Bučarja.

Simon Bučar, vodja Glasbene šole Bučar, je povedal, da organizacija in izvedba takšnega projekta zahtevata veliko časa in truda, a da je to za njihove učence izjemna priložnost, saj jih bo poznavanje procesa nastajanja avdio in video izdelka ter bogate izkušnje, ki so jih dobili skozi vsako posamezno fazo, izklesalo v odlične glasbenike in nastopajoče.

Povedal je še, da gre velika zahvala skupini Čuki, da so bili pripravljeni na sodelovanje. Z učenci Glasbene šole Bučar so preživeli razgibano popoldne v urejeni okolici Parka Brdo pri Kranju in vsem skupaj dali priložnost za lepo in bogato izkušnjo, na katero so vsi nadvse ponosni.

Čuki, ki so pred kratkim s pevko Alyo posneli poletno obarvano pesem »Ma ni da ni«, vsem nadebudnim glasbenikom privoščijo ene sproščene počitnice, tudi v družbi njihove glasbe in veselega muziciranja. In upajo, da se srečate na kakšnem od njihovih številnih koncertov.

Glasbeni šoli Bučar pa tudi med poletjem ne bodo počivali. Imajo namreč nov glasbeni projekt, katerega bodo že 10. leto zapored izpeljali zadnji avgustovski vikend. S harmonikami se bodo ponovno povzpeli na vrh naše najvišje gore, Triglav.

Seveda pa vpisujejo z novim šolskim letom, kot vsa leta do sedaj, tudi v ostale programe, tako dinamične kot klasične. Vodja šole pove, da se v njihovi glasbeni družini najde prostor in čas za čisto vsakega posameznika, ki si želi glasbenega znanja. Pa naj bo začetnik ali virtuoz.