Novica: S harmoniko po Goriških Brdih

»S HARMONIKO PO GORIŠKIH BRDIH«

Za projekti “S harmoniko na Triglav”, “S harmoniko po slovenski obali”, “S harmoniko skozi Postojnsko jamo”, “S harmoniko ob Kolpi”, “S harmoniko na Sedmera jezera”, »S harmoniko čez harmonijo treh dolin«, »S harmoniko po obrobju treh držav« in »S harmoniko po Posočju« sledi naš deveti glasbeni projekt, »S harmoniko po Goriških Brdih«. V soboto, 28. 8. 2021, se bo v vasi Hlevnik pričel naš dvodnevni glasbeni pohod, ki se bo zvečer zaključil na Koradi. Nedelja bo prav tako pestra in obogatena z veliko glasbe kot tudi hoje. Od gradu Dobrovo, kjer bomo priredili mini koncert z domačim kvartetom Kvartin, bomo pot nadaljevali do kleti Brda, razglednega stolpa Gonjače in zaključili s sklepnim nastopom v vasi Šmartno.
Glasbena šola Bučar je s projekti začela pred devetimi leti, ko smo s harmonikami v tako velikem številu prvi osvojili našo najvišjo goro. Projekt »S harmoniko na Triglav« je še dolgo odmeval med vsemi udeleženci kot tudi ostalimi pohodniki, ki so bili tisti avgustovski vikend na Triglavu. Naslednje leto smo izpeljali projekt »S harmoniko po slovenski obali«, kjer smo vse skupaj v dveh dneh z instrumenti prehodili celotno slovensko obalo, nato pa so se projekti kar vrstili. Vse od Kolpe do Sedmerih jezer, Prekmurja, Posočja, itd.. Preprosto obožujemo glasbo in pohodništvo, zato nobena pot ni pretežka in v vsakem koncu naše prelepe Slovenije, zares uživamo. Tako sami kraji kot okoliški prebivalci nas vedno znova navdihujejo, da nadaljujemo z našimi glasbenimi pohodi. Tako je letos čas za nov projekt »S harmoniko po Goriških Brdih«.
Glasbeniki, torej učenke in učenci glasbene šole Bučar, se projekta neizmerno veselijo in komaj čakajo skupno druženje ter preigravanje novih skladb. Pred novim glasbenim letom je to le dodatni zagon, da vsi skupaj začnemo z glasbenimi urami polni nove motivacije in dobre volje.