Novica: Projekt “S harmoniko na Sedmera jezera”

Pretekli vikend smo se članicami in člani Glasbenega društva Bučar odpravili na peti glasbeni projekt »S harmoniko na Sedmera jezera«. Za projekti »S harmoniko na Triglav«, »S harmoniko po obali«, »S harmoniko skozi Postojnsko jamo« in »S harmoniko ob Kolpi« je letos odmevalo po dolini triglavskih jezer.

Učenke in učenci Glasbene šole Bučar, so se na letošnji projekt pripravljali kar nekaj časa. Tako glasbeno kot tudi kondicijsko. Štirinajst dni pred projektom so skupaj z ostalimi prijavljenimi udeleženci odšli na Roblek, kjer so tudi odmevale harmonike. Letos so za pesmi projekta izbrali Avsenikovo Iz Bohinja, saj je bil dvodnevni glasbeni pohod zaključen od biseru gorenjske, Bohinjskem jezeru in Slakovo, Vrh planin. Obe pesmi so udeleženci ves čas prepevali z glasbeniki, za spremljavo na trobenti pa je letos poskrbel tudi harmonikar Glasbene šole Bučar, Aleš Šuštaršič.

Iz Zadnjice so se v soboto zjutraj odpravili proti Prehodavcem, kjer so na Zasavski koči naredili daljši postanek in zaigrali ob prvem jezeru. Pot so nadaljevali proti Koči pri triglavskih jezerih, in tam prenočili. Koča je bila polno zasedena tako, da zvečer plesa ob igranju učenk in učencev Glasbene šole Bučar ni manjkalo. Zgodaj zjutraj smo se s članicami in člani Glasbenega društva Bučar odpravili proti zadnjemu, Črnemu jezeru. Pot so nadaljevali čez planino Viševnik, vse do Planine Jezero, in se nato preko Vogarja spustili do Bohinjskega jezera. Pri vseh sedmih jezerih so pele harmonike, kitare, trobenta in bariton. Udeležencem ostajajo lepi spomini in verjetno se že prav vsi veselijo novega projekta, katerega vodja Glasbene šole Bučar, Simon, ni želel izdati. Verjetno so misli še pri Sedmerih jezerih in novem šolskem letu, na katerega se v Glasbeni šoli Bučar že aktivno pripravljajo. Dodajajo nove programe, nove lokacije poučevanja, predvsem pa želijo učenkam in učencem ponuditi nekaj več, za kar se trudijo že od samega začetka njihovega delovanja.

Galerijo fotografij si lahko ogledate TUKAJ.