Žiga Mežan

Glasbena šola Bučar

Kitarist in pevec, ki se že od zgodnjih let posveča glasbi z vso strastjo in predanostjo. Njegov glasbeni razpon zajema širok spekter zvrsti, vključno z bluesom, rock ‘n’ rollom, countryjem, jazzom in klasike. Njegov dolgoletni učitelj Miha Petric mu je odprl pot do različnih glasbenih dosežkov in nagrad.

Sodeloval je z uveljavljenimi glasbeniki in skupinami, med njimi Rok ‘n’ band, Ekvorna, Brane Štubljar, Aljaž Božič, Julijan Erič, Daniel Rampre in drugimi. Nastopil je v priznanih televizijskih oddajah in na pomembnih dogodkih, kot so V petek zvečer, Slovenija ima talent, Zlata piščal, njegovo glasbeno pot pa je ponesel tudi preko meja Slovenije, saj je nastopal na Hrvaškem, Bosni, Franciji, Avstriji ter številnih drugih krajih. S stalnim raziskovanjem glasbenih prvin si prizadeva ustvarjati in poučevati glasbo, ki poslušalca popelje v nepozabno glasbeno doživetje.

Kako poteka ura klasične in električne kitare?

Ura klasične in električne kitare poteka individualno in se tako posveti vsakemu učencu posebej, učimo se posameznih pesmi, naš program zajema …