Anže Kristan

Glasbena šola Bučar

Anže Kristan je diplomiral iz tolkal pod mentorstvom mojstra Zlatka Kaučiča. Ves čas je obiskoval različne državne in mednarodne seminarje za tolkala, godbe, big bende ter improvizirano glasbo, izpopolnjeval se je tudi v afro-tolkalski glasbi.

Z zasedbo Kombo je igral z zavidajočimi svetovnimi glasbenimi imeni kot npr. Javier Girotto, Bruno Cesseli, Massimo de Mattia, Zlatko Kaučič, Herb Robertson, Asif Tsahhar, Alberto Marssico, Enzo Favata, Giovanni Maier, Kyle Gregory…

Od leta 2007 igra pri skupini Stroj Machine, s katero so gostovali že na več turnejah po Latviji, Estoniji, Belgiji, Črni gori…

Sodeloval je tudi z različnimi zbori, zasedbami in leta 2001 ustanovil tolkalsko zasedbo Perkakšns, ki jo vodi vse od ustanovitve. Izvajajo afriško tradicionalno tolkalsko glasbo in avtorsko glasbo, (mešanico jazza, ragie, afro high light) ter kubansko glasbo. Nastopili so na odmevnih prireditvah in festivalih v Sloveniji in Evropi.

Kako poteka ura poučevanja bobnov?

Ura poučevanja bobnov poteka individualno in se tako posveti vsakemu učencu posebej. Učimo se igranja na kombplet bobnov (kreiranje prehodov in igranje ob glasbi).