Aleš Jurman

Glasbena šola Bučar

Aleš Jurman se je z glasbo srečal že v zgodnjih otroških letih. Pri petih letih se je začel učiti klavirsko harmoniko, pri šestih letih pa še diatonično harmoniko. Iz klavirske harmonike ima zaključeno nižjo glasbeno šolo. Proti koncu osnovne šole se je odločil, da bo začel z učenjem baritona. Kmalu je postal član mestne godbe Kamnik, kjer je poprijel tudi za tubo.

Pri šestnajstih letih je prišel čas za prvi resni ansambel in to je bil ansambel Jodel Express, kjer je bil član pet let. Zatem ga je pot zanesla na profesionalno glasbeno pot k ansamblu Saša Avsenika, kjer že dvanajsto leto igra po vsej Sloveniji in Evropi.

Poleg igranja in poučevanja instrumentov je kot mentor “na noge” uspešno postavil že kar nekaj mladih narodnozabavnih zasedb oziroma jim pomagal s svojimi nasveti.

Pomembnejši koncerti: samostojni koncert Ansambla Saša Avsenika v Cankarjevem domu, koncert Ansambla Saša Avsenika v Križankah, koncert v dunajski Stadthalle, koncert v Congress Graz Stefaniensaal in pomebnejša sodelovanja: Alfi Nipič, Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Slovenski oktet, Hamo, Oto Pestner.

Kako poteka ura baritona, bas kitare, kontrabasa?

Ura baritona, bas kitare ali kontrabasa poteka individualno in se tako posveti vsakemu učencu posebej, učimo se posameznih pesmi, izbor pesmi je kasneje lahko po želji učenca.