Špela Čučko

Glasbena šola Bučar

Špela Čučko je osnovnošolsko učenje klavirja začela pri šestih letih pri prof. Gorazdu Premuša v Glasbeni šoli Ormož. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer se je pouka glavnega predmeta klavir učila pri mag. Metki Žižek. Leta 2016 je maturirala iz klavirja ter ostalih glasbenih predmetov. V času šolanja se je udeležila več državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je dosegala lepe uspehe. Svoje znanje redno izpopolnjuje na seminarjih in mojstrskih tečajih pri prof. Adrijani Magdovski, prof. Zlati Maleš, prof. Zuzani Niederdorfer in drugih. Redno spremlja pevske zbore ter korepetira pevke in pevce, izvaja pa tudi samostojne koncerte. Klavir v glasbeni šoli Bučar poučuje na lokaciji Koper.

Mnenja o mentorju

Moja mentorica Špela Čučko me vedno in vztrajno spodbuja. Odlično zna poslušati, kar je še posebej pomembno zdaj, ko se učimo na daljavo. Tako lahko rečem na koncu vaje: skladba sedaj zveni, kot je treba!

Vida B. Ž.
15 let

Kako poteka ura klavirja in električnih klaviatur

Ura klavirja in električnih klaviatur poteka individualno in se tako posveti vsakemu učencu posebej. Učimo se igranja po notah, na pamet in improvizirano.