Miha Medvešek

Glasbena šola Bučar

Miha Medvešek je kitarist in učitelj kitare. Pri prvih korakih igranja kitare so mu pomagali učitelji na zasebni glasbeni šoli Vodnikova domačija. To so bili Vedad Hađiavdić, Matic Ajdić in Jan Pivk. Na prehodu iz osnovne v srednjo šolo je s prijatelji ustanovili glasbeno skupino. Igrali so skoraj na vseh “rokerskih” prizoriščih pri nas, nekajkrat so se odpravili tudi čez mejo. Svojo strast do glasbe in kitare je Miha uresničeval na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani. Tam je obiskoval program jazz kitare, v razredu prof. Janija Modra in prof. Igorja Lundra. V tem času je aktivno sodeloval v skupini Rond Noir, s katero so posneli album, njihove skladbe pa je bilo moč slišati na mnogih radijskih postajah. V več, predvsem rokersko, punkovsko in jazzovsko usmerjenih zasedbah, je sodeloval kot kitarist, avtor glasbe in besedil. Kot kitarist pogosto spremlja jazzovske pevke. Obiskoval je tudi mojstrske tečaje pri Femi Temowo in Larry Coryell-u. Trenutno piše glasbo in besedila za samostojen glasbeni projekt.

S poučevanjem kitare je pričel proti koncu srednje šole. K učiteljevanju v glasbeni šoli Kamnik ga je povabil Marko Mozetič. Tam je učil igranje na kitaro več let. V času šolanja je nato poučeval kitaro tudi na različnih zasebnih glasbenih šolah (eNota, Glasbena šola pianista Simona Skalarja, itd).

Kako poteka ura klasične in električne kitare?

Ura klasične in električne kitare poteka individualno in se tako posveti vsakemu učencu posebej, učimo se posameznih pesmi, naš program zajema …