Matjaž Ogrin

Glasbena šola Bučar

Matjaž Ogrin je bobne začel igrati v tretjem razredu osnovne šole. Po končani nižji glasbeni šoli, kjer je šest let igral bobne in klavir, se je vpisal na srednjo glasbeno šolo na oddelek za jazz. V tem času je igral s skupino Ulixes, s katero je sodeloval pri gledališkem projektu Tabula rasa. S tem projektom so se uspešno predstavili na gledališkem festivalu Vizije v Cankarjevem domu, nastopali po Sloveniji in gostovali v Beogradu. Igral je v prvi zasedbi Letečih potepuhov in z njimi  posnel album Zguba časa in denarja. Sodeloval je z Adijem Smolarjem s katerim je posnel pet albumov, prispeval je ritem za glasbo nekaterih TV oddaj, sodeloval je tudi pri dveh albumih skupine Zaklonišče prepeva. Po dvajsetih letih se je ponovno pridružil skupini Leteči potepuhi. Ima večletne izkušnje s poučevanjem.

Mnenja o mentorju

Vaje bobnov obiskujem že skoraj že 3 leta. V tem času sem se že veliko naučil o igranju na bobne in igranju raznih tehnik igranja. Učne ure so zelo zanimive in poučne ter potekajo v sproščenim vzdušju. Mentor se na vajah zelo trudi, da mi natančno in na najlažji način razloži kako izvesti ritem, ki se ga na novo učiva.

Žiga K.
17 let

Profesor OgrIN je med učitelji najbolj IN. Če ritem te skrbi Matjaž poskrbi, da ujameš ga ti. Naj bo “tom ali bas” Matjaž poskrbi, da pravi udarec imaš.

Miha K.
36 let

Kako poteka ura poučevanja bobnov?

Ura poučevanja bobnov poteka individualno in se tako posveti vsakemu učencu posebej. Učimo se igranja na kombplet bobnov (kreiranje prehodov in igranje ob glasbi).