Ljudmila Frelih

Glasbena šola Bučar

Ljudmila Frelih je mlada glasbenica, pevka, tudi pianistka in korepetitorka. Na nižji glasbeni šoli KGBL je obiskovala pouk klavirja pri prof. Suzani Zorko ter Damjani Zupan, nato se je preizkusila še v jazz klavirju pri prof. Veljku Glodiću. Kasneje se je preusmerila v jazz petje. Učila se je pri Štefici Grasselli – Steffy, Zvezdani Novaković, na KGBL pa je maturirala v razredu prof. Aleksandre Krečič. Redno se izobražuje in širi znanja na glasbenih urah pri različnih pevskih učiteljih – Ani Bezjak, Vesni Petković, Kristini Oberžan, Nini Strnad, zdaj pa obiskuje pevske ure pri Maji Keuc. Slišimo jo lahko v različnih zasedbah, redno sodeluje z jazz bandom MoonTime Quartet iz Škofje Loke, sodelovala pa je tudi že z večimi jazz orkestri, kot so New Times Big Band iz Tinj na avstrijskem koroškem, Big Band Konservatorija za glasbo Ljubljana ter z Big Bandom RTV Slovenija. Trenutno sodeluje kot redna pevka z En big bandom iz Kopra ter Big bandom Vrhnika.

Izdala je tudi dva pop singla v sodelovanju s producentom Alexom Volaskom: Nikoli ne boš moj (njena avtorska pesem) in pa Moja Ljubljana. Tekmovala je na glasbenem festivalu Marina music fest 2019, ki je potekal v okviru Navtike Portorož, z glasbeno točko popestrila polfinalni izbor za Miss Slovenije 2019 in se pojavila na izboru Ema Freš za Emo 2020.

Kako poteka ura solo petja?

Pri programu solo petja spoznavate različne zvrsti petja, na urah se uči pravilne tehnike dihanja, razvija se glasovni obseg, se seznanja s petjem na mikrofon in navaja na javno nastopanje.