Alja Boštjančič

Glasbena šola Bučar

Alja Boštjančič je obiskovala glasbeno šolo v Ilirski Bistrici, kjer se je najprej učila kljunasto flavto pod mentorstvom prof. Zale Kejžar, kasneje pa zaključila sedem razredov flavte pri profesorju Adnanu Zubčeviću in hkrati sedem let klavirja pri profesorici Nini Volk. Izobraževanje je nadaljevala na Umetniški gimnaziji v Kopru (flavta) pri prof. Alenki Zupan. Svoje znanje aktivno poglablja tako na seminarjih doma kot v tujini, na festivalih, različnih glasbenih projektih in poletnih delavnicah za flavto. Aktivno je sodelovala na različnih masterclassih pri znanih flavtistih, kot so: Raphael Leone (Avstrija), Sophie Dufeutrell (Francija), Karolina Šantl Zupan (Slovenija), Marina Novak (Hrvaška), Mario Caroli (Italija), Philippe Bernold (Francija), Andrea Oliva (Italija) in Martin Belič (Slovenija).

Svoje glasbeno izobraževanje nadaljuje s študijem flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. dr. Karolini Šantl Zupan.

Ljubiteljsko se ukvarja tudi s petjem in tako raziskuje različne zvrsti glasbe. Občasno nastopa na različnih prireditvah ter tudi sodeluje z jazz zasedbo En big band.

Kako poteka ura flavte?

Ura flavte poteka individualno in se tako posveti vsakemu učencu posebej, igranje prilagajamo željam učenca, igranje po notah, na pamet in improvizirano.