Glasbeno društvo Bučar

Home Glasbeno društvo Bučar

Glasbeno društvo BUČAR je s svojim delovanjem pričelo leta 2011. Namen društva je bil povezati posameznike, ki jih veseli igranje na diatonično harmoniko in izpeljati letno projekt, ki bo nekaj novega in še ne doseženega. Tako smo se v letu 2012 udeležili projekta Panonika harmonika, kjer so naše harmonikarice podirale rekord v največjem ženskem igranju na diatonično harmoniko.

Leta 2013 pa smo že izpeljali lasten projekt »S harmoniko na Triglav«, ki je bil za vse nepozaben in neponovljiv dogodek. V letu 2013 smo znova presegli meje in s harmonikami v okviru projekta »S harmoniko po slovenski obali« prehodili celotno slovensko obalo (42 km). V naslednjem letu smo s članicami in člani GD Bučar izpeljali nov projekt »S harmoniko skozi Postojnsko jamo«, v okviru katerega smo prehodili celoten jamski sistem največje podzemne katedrale na svetu. Leta 2016 pa smo se z instrumenti podali ob reki Kolpi in tako naš četrti projekt poimenovali »S harmoniko ob Kolpi«. Za vsak projekt je vodja Glasbene šole Bučar posnel tudi avtorsko skladbo.

V letu 2017 smo z Glasbenim društvom Bučar izpeljali poseben projekt “S harmoniko na Sedmera jezera”, s katerim smo se ob peti obletnici naših glasbenih dogodkov spomnili prvega, »S harmoniko na Triglav«.

Lansko leto pa smo izpeljali naš glasbeni dogodek v treh dolinah, in sicer Robanovem kotu, Logarski dolini in Matkovem kotu ter projekt poimenovali “S harmoniko čez harmonijo treh dolin”. Z mislimi pa smo že pri novem sedmem glasbenem projektu, za katerega lahko za enkrat rečemo samo, da bo zares pravljičen.