Dejan Krajnc

Home Dejan Krajnc

Dejan Krajnc – Poučevanje klarineta

Dejan Krajnc je akademski glasbenik, v prvi vrsti profesionalni klarinetist, pa tudi pevec, otroški animator, radijski in televizijski voditelj ter kot ga mnogi poznate, “frontman” glasbene skupine Poskočni. V tretjem razredu osnovne šole je začel obiskovati ure klarineta pri prof. Franju Mačku v glasbeni šoli Laško, kasneje pri prof. Faruk Dreci in nazadnje pri prof. Primožu Razboršku. Srednjo glasbeno šolo je opravil na šoli Fran Korun Koželjski Velenje pri prof. Otu Kožuh. Akademijo za glasbo v Ljubljani je zaključil v razredu prof. Jožeta Kotarja.

Dejan se je udeležil številnih tekmovanj, kjer je prejel lepe rezultate ter tudi seminarjev pri priznanih profesorjih, kot so Jože Kotar, Mate Bekavac, Massimiliano Miani, Davorin Reba in Jurij Hladnik.

Njegov prepoznavni znak je 20 centimetrov visoka irokeza, zaradi katere si ga človek z lahkoto zapomni. Doma je iz Laškega in v sebi nosi polno energije, s svojim širokim nasmeškom in močnim karakterjem pa vedno poskrbi za dobro vzdušje kjerkoli se pojavi. Najbolj od vsega ga veseli delo z otroki in prav zato ga malčki obožujejo. Dejan je velik dobrodelnež, ki je do danes prostovoljno obiskal več kot 100 slovenskih vrtcev, lani pozimi pa si je svoje lase (ki sedaj že pridno rastejo nazaj) pobril za otroke, ki jim starši niso mogli kupiti božičnega darila in z akcijo “nivsevfrizuri” zbral 15.000 evrov. Dejanu delo z otroki ni tuje, saj je dolgo časa vodil svoje otroške delavnice “Mali umetnik”, kjer si je do danes nabral veliko pedagoških izkušenj. Sam pravi: “Otroci so naše največje bogastvo”.